Montering av extraljus på min gamla Volvo S40

Att Volvo S40 skulle vara kända för sina starka helljus vore någonting nytt. Efter att ha gått igenom en ”cyberdjungel” av beslut och överväganden så bestämde jag mig för att införskaffa extraljus till bilen. Installation och montage var lättare förväntat och det tog mig bara en timme att få allting på plats. Mitt val av extraljus bekräftades när jag provkörde bilen senare på kvällen. Lamporna ger en fin ljuskägla som ger mig en påtagligt förbättrad sikt framåt. Jag har aldrig riktigt förstått det här med ljusbilder och lumen men inser hur viktigt det faktiskt är att ljuset sprids jämnt framför fordonet och lyser upp rätt del av vägen istället för att träffa trädtopparna.

Nya backljus på bilen var ett måste

Mina nya starka extraljus till trots insåg jag att belysningen på baksidan av S40 även den behövde sig ett lyft. Jag drog mig till minnes alla de gånger jag försökt fickparkera i ett tätbebyggt område med dessa små gnistor till backljus. Ur en av dessa parkeringstrauman togs även beslutet om att köpa ny bakbelysning. Men sedan går tiden, ja ni vet hur det är. Sagt och gjort, installationen av dessa backljus var lika enkla som för de tidigare nämna lamporna. Provkörningen efteråt gick galant, och likaså fickparkeringen: helt plötsligt såg jag vart jag backade.

För att summera det hela: Min S40 är nu säker både för mig och mina medtrafikanter med både extraljus och backljus på plats. Hade jag vetat att skillnaden skulle varit såhär stor hade jag gjort denna uppgradering för flera år sedan. Jag rekommenderar dig att göra detsamma om du, precis som jag, inte känner att dina originallyktor håller måttet.

Inlägg skapade 2

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen